Als zakenvrouw wil je er natuurlijk ook betrouwbaar uitzien. Maar op de een of andere manieren gaat ons, vrouwen, dat minder moeilijk af dan bij de mannen. Mannen die zaken doen worden toch nog vaak gezien als glad en niet te vertrouwen. En dat is jammer, mannen kunnen heus betrouwbaar zijn, ook in zaken, het hangt meestal vooral af van de uitstraling. Een “mooi-boy” lijkt minder betrouwbaar dan een echte man. Je wilt natuurlijk, ook als man, goed gekleed gaan, maar je eigen twist eraan geven blijft belangrijk. Je bent dan authentiek en mensen zullen eerder met je in zee willen gaan op zakelijk gebied. Kies bijvoorbeeld eens voor de sneakers van Mason Garments voor onder je pak. Een eigen draai geven aan je uiterlijk werkt echt!
Mason Garments

Trek aan waar je je prettig in voelt

Want als je je fijn voelt in je kleding, dan zul je dat ook uitstralen. Andersom is ook zeker het geval. Voel je je niet op je gemak in je pak met stropdas, dan zul je onzeker en dus onbetrouwbaar overkomen. Kleed je je op jouw manier, maar wel binnen de normen van je bedrijf, dan zul je zien dat je de orders steeds gemakkelijker binnen haalt. Je voelt je fijn en dat straal je uit. Mensen willen zich net zo fijn voelen als jij. Het gaat hier dus nog niet eens om jouw persoonlijke uiterlijk, maar alleen nog om jouw kleding en schoenen.

Verzorg je uiterlijk goed

Zeg nou eerlijk, zou jij zaken doen met een vieze man die uit zijn mond stinkt, een zweetvoetenlucht meebrengt en het vuil van jaren onder zijn nagels heeft zitten? Nee toch? Het is natuurlijk altijd belangrijk om jezelf goed te verzorgen. Maar als je in zaken zit, dan zul je er af en toe nog even een schepje bovenop moeten doen. Denk echter niet dat een tandpastasmile en een zonnebankkleurtje goed werken. Mensen willen zich aan je kunnen spiegelen, niet zichzelf zien in je tanden.

Een dunne lijn tussen wel en niet

Eigenlijk doe je het nooit goed. Of eigenlijk doe je het altijd goed. Het belangrijkste is dat je authentiek bent en blijft. Je blijft dan dicht bij jezelf. Hierdoor kun je jezelf en je product goed verkopen. Het een kan echt niet zonder het ander. Uitstraling is, zeker in de fysieke, zakelijke wereld, erg belangrijk. Maar wist je dat zelfs je houding aan de telefoon een doorslag kan geven?