Ik ga op zakenreis en ik neem mee…. Ja wat neem je eigenlijk allemaal mee op zakenreis? Dit is een vraag die bij veel mensen opkomt, voornamelijk wanneer het om een vliegreis gaat. Voor de mensen die hier ervaring mee hebben is het heel makkelijk om een lijstje voor te bereiden, maar voor de mensen die niet vaak het vliegtuig pakken zijn er altijd dingen waarvan ze niet goed weten of het wel handig -of juist niet is om mee te nemen. Voor deze mensen hebben we de belangrijkste dingen even onder elkaar gezet. 

Vervoer

Eerste dingen eerst: regel vervoer. Hier zijn verschillende opties voor. Je kunt je door een vriend of familielid laten brengen, een taxi regelen, gebruik maken van het openbaar vervoer of zelf met je auto gaan en die daar parkeren. Er zitten aan veel dingen voor en nadelen. Je laten brengen? Dan moet er wel net iemand zijn die daar tijd voor heeft. Met het openbaar vervoer gaan is ook niet heel plezant met veel bagage. Als u gaat parkeren bij het vliegveld, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Met de taxi gaan kost natuurlijk ook wel wat geld, maar vooral als u wat dichter in de buurt van schiphol woont kan dit de ideale oplossing zijn. Er zijn er ook taxibedrijven die speciale aanbiedingen hebben voor mensen die richting schiphol moeten. Zo zijn er bijvoorbeeld schiphol taxi Leiden, schiphol taxi Utrecht, schiphol taxi Amsterdam en nog vele meer bedrijven die een speciale regeling hiervoor aanbieden. Voornamelijk wanneer je vaker voor zaken het vliegtuig moet pakken is het fijner om met de taxi te gaan. Bijvoorbeel de Taxi Leiden Schiphol prijs is hiervoor bepaald. 

Lange reis? Toilettas

Een vliegtuig is natuurlijk niet altijd even prettig. Zo zit je urenlang op een stoel in een kleine ruimte met veel vreemde mensen erin. Het is logisch dat je je zo nu en dan eventjes wil opfrissen. Neem dan vooral in je handbagage een kleine toilette tas mee. Voordat je al je creamentjes mee gaat nemen is het wel verstandig om te kijken naar de hoeveelheid die toegestaan is in je handbagage. Make Up doekjes en desinfectie alcohol zijn altijd fijn om je snel een klein beetje op te frissen zonder water, maar denk er ook aan dat de lucht in een vliegtuig eigenlijk altijd heel droog is. Neem vooral ook handcreme, gezichtscrème en lipbalm mee. 

Overige benodigdheden

Met het opstijgen en landen van het vliegtuig verandert de luchtdruk heel erg. Dit kan ervoor zorgen dat je oren dicht gaan zitten. Dit kun je voorkomen door oordopjes mee te nemen, of door kauwgom te kauwen. Ook zijn reispilletjes geen overbodige luxe, voor jezelf of voor iemand anders.