Antalya, een stad die bruist van leven en toch de rust biedt die we zoeken in een vakantie. Deze stad, gelegen in een prachtige omgeving, is al decennia een toeristische trekpleister. Van het levendige centrum tot de serene stranden, Antalya biedt een scala aan ervaringen die je niet snel zult vergeten. De zomer komt er weer aan en voor velen is dat het moment om op vakantie te gaan. Turkije blijft een populaire bestemming onder vele Nederlanders. Dit komt voort uit familie, het goede eten, de service of de prachtige natuur waar Turkije rijk mee is. Dit maal gaat het artikel over Antalya, ook wel de parel aan de Turkse Riviera genoemd.

Het hart van Antalya

Het centrum van Antalya is een mix van moderne winkelstraten en traditionele Turkse winkeltjes. De architectuur is een lust voor het oog, met stadsmuren, pleinen, moskeeën en oude houten huizen. De smalle, kronkelende straatjes, die 's avonds verlicht zijn, geven een sprookjesachtig gevoel. Geen andere stad kan dit gevoel van een sprookje evenaren. Het is dan ook iets wat meegemaakt moet worden.

De oude en moderne delen van de stad

Het oudste deel van de stad, de Kaleici, is autovrij en vol historische gebouwen. Hier vind je talloze winkels en restaurants die tot laat in de avond open zijn. Het moderne deel van de stad, dat na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan, biedt moderne winkelstraten en hotels. Hier kun je producten van bekende internationale merken vinden. Zo is het dus ook mogelijk om er een shop vakantie van te maken.

Het nachtleven van Antalya

Antalya heeft een rijk nachtleven met talloze discotheken en bars. De moderne uitgaansgelegenheden vind je vooral rond de haven. Hier komen de meeste toeristen om te feesten. Ook in het moderne deel van de stad vind je discotheken en bars, die vooral door de inwoners worden gebruikt.

De prachtige omgeving van Antalya

Antalya is niet alleen een stad, maar ook een toegangspoort tot een rijke natuur. Het Taurusgebergte biedt een prachtig decor achter de stad en heeft mooie baaien en watervallen gecreëerd. De Düdenrivier, die deze watervallen mogelijk maakt, stort bij Lara Beach de zee in vanaf de 40 meter hoge rotsen. Voor natuurliefhebbers is de omgeving van Antalya zeker een bezoekje waard.

Antalya is een stad die je moet ervaren. Of je nu houdt van winkelen, geschiedenis, architectuur of het nachtleven, Antalya heeft het allemaal. En met de prachtige stranden en de helderblauwe zee als bonus, is dit de perfecte bestemming voor je volgende vakantie, dus boek gauw die vliegtickets Antalya.