Met smart hebben we er het hele jaar op gewacht en gelukkig is hij dan nu ook eindelijk begonnen, de vakantie! Heerlijk even zes weken geen school en genieten van de vrije tijd. Grote kans dat jij ook nog op vakantie gaat. Dit kan zijn in eigen land maar ook het buitenland is nog steeds er populair. Helaas zijn er altijd wel een klein nadeel aan het op vakantie gaan in het buitenland en dat is dat niet alle streamingsdiensten het daar doen. Loop jij ook tegen dit probleem aan? Dan hebben wij de oplossing voor je, VPN verbinding!

Streamen in het buitenland

Zet je tv of laptop thuis aan en je kunt heerlijk ongestoord genieten van Netflix, Ziggo, Videoland of een andere streamingsdienst die films of series aanbod. Ongestoord bingewatchen en genieten van jouw favoriete film of serie. In Nederland gaat dit prima maar zodra je de grens oversteekt beginnen de problemen. Bij Netflix valt het nog mee, daar vervallen sommige series of films, maar op videoland en Ziggo kun je opeens niks meer kijken. Hier kun je helaas niks aan doen want dat hebben deze streamingsdiensten in hun voorwaarden gezet. Logisch maar vervelend is het wel. Je kunt toch niet zomaar twee weken lang stoppen met je lievelingsserie kijken? Dat vonden wij dus ook en daar hebben wij gezocht naar een oplossing.

Een VPN verbinding

De oplossing voor dit ongemak is een VPN. Een VPN is een veilige verbinding tussen een computer en het internet dat je gebruikt. Op het moment dat je, je VPN inschakelt en op het internet gaat kom je in een “Virtual Private Network” terecht, ook wel afgekort als VPN. Dit veilige netwerk zorgt ervoor dat mensen niet kunnen zien waar je vandaan surft door jouw IP-adres te veranderen. Maar hoe werkt dit nu in het buitenland? Zorg ervoor dat je de VPN installeert op je apparaat waar je de streamingsdienst op wil gebruiken. Zet de VPN verbinding aan op “Nederland” en je IP-adres zal afkomstig zijn uit Nederland. Hierdoor wordt de site als het ware voor de gek gehouden doordat hij denkt dat je, je gewoon in Nederland bevind. Hierdoor kun je dus gewoon ongestoord je favoriete films of series kijken terwijl je heerlijk aan de Costa in de zon ligt. Een VPN verbinding is dus eigenlijk wel een must voor iedereen die nu op vakantie is of binnenkort op vakantie gaat. Want twee weken lang je moeten afvragen hoe je serie verder gaat kan natuurlijk niet.