We houden erg veel van gemakzucht. Al ons afval brengen we bij elkaar, en stoppen we allemaal in één afvalzak. We noemen dit restafval, terwijl dit helemaal niet het geval is. Wanneer u als bedrijf veel afval afscheidt, maar dit wel goed wilt scheiden, kunt u gebruik maken van juiste rolcontainers.

Goed voor het milieu

Door uw afval te scheiden, helpt u het milieu. Wanneer al het afval goed gescheiden is, is dit makkelijker en milieuvriendelijker af te voeren. De helft van al ons afval scheiden we, maar wat doen we met de andere helft? De andere helft van ons afval wordt niet goed gescheiden, wat grote gevolgen kan hebben voor het milieu, voor Nederland, maar ook voor de wereld. We houden alleen nog rekening met onszelf, zolang we het zelf maar goed hebben. Iedereen wilt dat de wereld nog lang kunt blijven bestaan, maar hier zouden we zelf echt iets aan moeten doen.

Wanneer al het afval bij elkaar wordt gestopt, en vervolgens met alles bij elkaar wordt weggegooid, betekent dit dat het afval niet goed gescheiden wordt. Als ondernemer voorkomt u natuurlijk graag dat u een slechte impact heeft op het milieu. Vandaar dat het beter is om afval te scheiden.

Hoe moet ik scheiden?

Door te kiezen voor een rolcontainer scheidt u uw afval. Door verschillende rolcontainers aan te schaffen, kunt u als ondernemer onderscheidt maken in GFT, Rest-, papier- , en glasafval. Ook is er een mogelijkheid om uw oude archief te vernietigen. Als uw archief papieren terecht komen bij het oud papier, bestaat er een kans dat uw privégegevens gelezen kunnen worden door onbevoegden.

Een kleine moeite

Op kantoor denken we alleen aan gemak. Daarnaast houdt men zeer weinig rekening met andere zaken. Een banaantje eten achter mijn laptop? Restafval. Verkeerd uitgeprint? Restafval. We zijn ons niet bewust van hoe slecht wij bezig zijn met het milieu, terwijl we ons hier best zorgen over mogen maken. De verwerking van ons afval is nu slecht, wat niet goed is voor de natuur en het milieu. Bovendien wordt er erg veel werk bezorgt aan de mensen van de afvalwerking. Geef nu even eerlijk toe, wij vinden het ook niet fijn als er doorlopende fouten gemaakt door anderen, waardoor wij extra werk moeten doen.

Als we door een kleine moeite de wereld een stukje beter kunnen maken, waarom wordt dit dan niet gedaan? Het afval is in ieder geval te scheiden tussen GFT, papier-, glas-, en restafval. Op deze manier is het afval beter te verwerken. Hierdoor wordt de wereld weer een stuk beter.