Het wordt tegenwoordig steeds normaler geacht dat mensen voor hun werk vele kilometers afleggen. Niet alleen in de auto door het land heen naar diverse klanten. Het is steeds normaler om zelfs internationaal naar diverse klanten te gaan. De vliegende zakenman kan het er maar druk mee hebben: weinig thuis en vaak onderweg. In deze blog geef ik een aantal tips voor mensen die door hun werk vaak moeten vliegen.

Denk aan je inname van vitaminen en mineralen

Als je vaak vliegt, dan heb je zodoende ook minder invloed op het eten dat je binnen krijgt. Niet alleen op de bestemming word je geconfronteerd met ander voedsel. Ook in het vliegtuig ben je compleet afhankelijk van het meegebrachte aanbod. Vliegtuigvoedsel staat helaas niet echt bekend om zijn hoge kwaliteit, al proberen vele maatschappijen hier wel verandering in te maken. Echter zitten in deze maaltijden duidelijk niet alle vitaminen en mineralen die je op dagelijkse basis binnen moet krijgen. Zodoende kan het handig zijn om een potje multivitamine mee te nemen als je op reis gaat. Overleg dit wel even met jouw huisarts, zeker als je andere medicijnen slikt.

Een goede koptelefoon als investering?

Als frequente reiziger heb je inmiddels wel door waar in het vliegtuig je het minst last hebt van het geluid van de motoren. Maar zelfs op deze plek kun je nog steeds last hebben van het gepraat van andere mensen. Oordopjes kunnen natuurlijk een oplossing bieden. Echter kan je dan geen film kijken of muziek luisteren. Tegenwoordig bestaan er gelukkig draadloze koptelefoons die een NFC functie hebben. Met deze functie kan je je bijna compleet afsluiten van het omgevingsgeluid. Dit is natuurlijk de perfecte oplossing voor vliegtuigen. Deze koptelefoons hebben wel een flink prijskaartje, maar geloof me; zodra je die kwaliteit en de stilte hebt ervaren, dan wil je niets anders meer ervaren.

Handigheid van een powerbank

In de meeste vliegtuigen heb je tegenwoordig aansluitingen om je laptop of mobiele telefoon op te kunnen laden. Echter heb je deze aansluitingen niet overal op het vliegveld en zeker niet in het vervoer van het vliegveld of naar de accommodatie. Daarom is het handig om een sterke powerbank mee te nemen op reis. Helaas moet je in Aziƫ uitkijken met powerbanks. Daar zijn limiteringen aangebracht wat betreft de capaciteit van de batterij. Het zou natuurlijk zonde zijn als de powerbank wordt afgepakt, omdat het apparaat de limitering overschrijdt. Daarnaast moeten powerbanks vervoerd worden in de handbagage. Wel zo handig om dit ook te doen, anders heb je immers nog steeds niets aan de powerbank.