Hong Kong zakenstad

Hong Kong is momenteel veel in het nieuws vanwege de protesten die er gaande zijn. De protesten hebben te maken met de invloed die China probeert uit te oefenen op Hong Kong. Hong Kong is namelijk een heel ander soort stad dan de rest van China. De stad is veel meer open en internationaal en daarom ook een van de belangrijkste zakensteden voor westerse landen in Azië. Recentelijk ben ik ook op zakenreis naar Hong Kong gegaan en in dit artikel wil ik mijn ervaringen delen.

Hong Kong is een stad waar ongelofelijk veel rijkdom is. In tegenstelling tot veel Nederlanders laten de rijke inwoners van Hong Kong ook graag hun rijkdom zien. Daarom zie je in Hong Kong gigantisch veel luxe winkels. De reden voor de zakenreis naar Hong Kong was dan ook een van de grootste sieradenshows in de wereld. De ‘international gem fair of Hong Kong’. Hier kopen en verkopen alle grote internationale sieraden en gemstone kopers. Ik ging langs omdat wij de marketing doen van een van de bedrijven die er aan het werk waren. Over de gigantische vloer van de hal van Hong Kong’s tentoonstellingscenter waren er honderden kleine winkels van verschillende bedrijven die sieraden en edelstenen verkochten. De winkeltjes waren desondanks professioneel ingericht. Toen ik mezelf eraan waagde een edelsteen te kopen kreeg ik netjes een bon uitgeprint.

Goedkope bedrijfsspullen

Een van grappige dingen aan Hong Kong is dat alhoewel het een hele dure stad is, sommige dingen juist weer goedkoper zijn. Zo zijn bijvoorbeeld hoge kwaliteit scheermeisjes in Hong Kong een stuk goedkoper dan in Nederland. Daarnaast zijn voor bedrijven ook hoge kwaliteit inkt cartridges goedkoper. Voor elk bedrijf zijn goede inkt cartridges belangrijk omdat als er veel geprint wordt wil je optimaal van inkt gebruik maken. Een hoge kwaliteit cartridge zoals bijvoorbeeld de hp 364 xl is daarom ideaal.

Een van de mooist e dingen aan Hong Kong is de snelheid van de stad. Mensen werken hard maar maken ook optimaal gebruik van hun vrije tijd. Aangezien Hong Kong een fantastische skyline heeft vinden veel feestjes plaats op de zogenaamde ‘rooftop’ bars. Het is natuurlijk een fantastische ervaring om een drankje te doen met uitzicht op de skyline van Hong Kong. Desondanks zul je wel rekening moeten houden met het feit dat en cocktail op dergelijke hoogte wel erg duur zal zijn. Je kunt het dus niet elke week doen. Maar je kunt zeker een eenmalig je zakenreis ermee afsluiten.