Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het was een paar weken geleden op een dinsdagochtend rond een uurtje of elf. Ik was alweer mijn vierde bak koffie aan het drinken en kon mijn ogen nog steeds niet openhouden. Toen hakte ik de knoop door. Ik wilde al veel langer stoppen met mijn baan en mijn eigen bedrijfje beginnen, maar ik durfde het risico niet te nemen. Maar die dag was het eindelijk zo ver. Ik ging naar mijn baas, nam ontslag en ging gelijk naar huis om te brainstormen…

Mijn passie

Toen ik eenmaal thuis was sloeg de twijfel in. Wat heb ik gedaan? Is dit het allemaal wel waard? Maar na een momentje bijkomen (en nog een kop koffie) was ik alweer overtuigd. Dit was wat ik al heel lang wilde, dus nu was de tijd! Ik vond wel dat als ik een eigen bedrijfje wilde beginnen, dit iets moest zijn waar mijn passie lag. Maar stiekem wist ik ook al heel lang waar ik het liefste een eigen onderneming in wilde hebben; namelijk meubels. Al in mijn vroege kinderjaren ging ik met mijn vader een poppenhuis of een boomhut in elkaar zetten. En het resultaat vond ik niet eens het leukste, maar het hele lange en slopende proces van spullen kopen, zagen en timmeren!

Oefenen, oefenen, oefenen

Maar ondanks mijn geschiedenis van boomhutten maken, was echte meubels maken nog wel heel wat anders. En daarbij wilde ik ze graag zelf ontwerpen en ook zelf de uitvoering doen. Er was veel om te leren dus. Gelukkig zijn er heel veel (online) kleine cursussen die je kunt volgen om dit stap voor stap te leren. En je moet natuurlijk heel veel oefenen! Het is toch echt een praktisch beroep namelijk. Dus haalde ik een hele lading spaanplaten in huis om aan de slag kan gaan. Een spaanplaat is namelijk ideaal om te oefenen omdat deze niet duur zijn, maar het is wel stevig materiaal. En daar begon het eeuwige oefenen…

Wat nu?

Inmiddels ben ik een paar weken fulltime bezig geweest met het leren meubels ontwerpen en in elkaar zetten. Ik ben er nog niet helemaal, maar ik ben zeker aardig op weg. Ik had natuurlijk ook wel een voorsprongetje door mijn jeugd! Inmiddels ben ik er dus klaar voor om mijn eigen bedrijfje te gaan starten. Maar ook dit is nog wel een klusje. Ik wil namelijk een website, een social media pagina en hierdoor meer bekendheid creëren. Gelukkig ben ik leergierig en vind ik het niet erg om ook hier nog tijd in te steken. Ik denk dus dat ik maar weer ga zoeken naar een cursusmodule, maar dit keer over je eigen bedrijf beginnen…