Ramkraken en inbraken zijn dingen die, helaas, elke dag gebeuren. Misschien bent U ook al een keer het slachtoffer geworden van een misdaad zoals deze. Het is, juist omdat dit soort gebeurtenissen ons allemaal bekend zijn, wellicht tijd om te blijven nadenken over hoe we onze huizen en kantoren beveiligen. Er is een nieuwe methode op de markt die het overwegen waard is: de mistgenerator.

Ook ik was sceptisch toen dit concept voor het eerst aan me geïntroduceerd werd. Maar na wat dieper graven kwam ik erachter dat deze beveilingsmethode goed is uitgedacht en, hoewel nieuw, zeker het proberen waard is.

Hoe werken ze?

De generatoren zijn ontworpen om grote ruimtes (ongeveer de grootte van de gemiddelde vergaderzaal of woonkamer, neem ik aan) binnen tien seconden te vullen met een dichte mist, die het zicht van allen in de ruimte beperkte tot 10 centimeter. Het is veilig om de mist in te ademen en ze heeft geen verdere medische implicaties. Ook laat ze geen permanente markeringen achter op spullen of kleding. Ze dient puur om inbrekers het zicht te ontnemen en ze dusdanig te vertragen dat de kans op een succesvolle inbraak nihil wordt.

Het utiliseren van de mistgenerator kan op twee verschillende manieren. Ze kunnen worden aangesloten op het inbraakalarm, waardoor ze meteen beginnen te werken wanneer het alarm afgaat. Ook kunnen ze handmatig worden bediend, met een soortement inbraakknop.

Iets om te onthouden

Wel is het aan te raden om deze methode, mocht U haar willen proberen, te gebruiken in combinatie met andere beveiligingsmiddelen die al langer bewijzen te werken. Goede sloten, inbraakalarmen en dubbel glas zijn nog altijd betrouwbare methodes. De mistgenerator is wellicht het puntje op de i dat onze moderne huizen nodig hebben.

Voor eenieder die nog twijfelt: er zijn ook demo-generatoren beschikbaar. Een goede manier om de machine te testen voordat U zich eraan bindt. Een goede eerst stap, want deze machines zijn zeker het proberen waard.