Duidelijkheid autolease contracten met introductie leasevergelijker.nl

0

Vanaf heden kunnen particuliere en zakelijke autoleaserijders op leasevergelijker.nl een onafhankelijke prijsvergelijking maken. Op basis van een geavanceerde techniek vergelijkt Leasevergelijker.nl tot en met de kleine letters op één plek alle leasecontracten met elkaar. Daarmee komt een einde aan de onduidelijkheid over leaseprijzen.

Met acties via partijen als Albert Heijn en de Mediamarkt heeft particuliere autoleasing een enorme vlucht genomen. Grootste gevaar, zo liet de Consumentenbond eind vorig jaar via onderzoek weten, is de ondoorzichtige prijsopbouw.

Wilbert Philippo, directeur LeaseVergelijker: “Door de enorme hoeveelheid aan contractvoorwaarden en toename van aanbieders wordt het steeds ingewikkelder om een goede leasekeuze te maken. Samen met techneuten zijn we al een jaar bezig met de ontwikkeling van de techniek achter de site. Dit is bijzonder geavanceerd, moet onafhankelijk zijn en het moet eenvoudig mogelijk zijn om de laatste ontwikkelingen snel door te voeren. LeaseVergelijker.nl schept duidelijkheid en zet alle leaseopties van Nederlandse leasemaatschappijen op één plek tot in detail op een rij.”

Onafhankelijk
LeaseVergelijker.nl stuurt de bezoekers door naar de site van de leasemaatschappij als zij hun vergelijking hebben gemaakt. De leasemaatschappij betaalt een vergoeding per bezoeker. Deze vergoeding is voor alle leasemaatschappijen hetzelfde. Zij hebben zelf geen mogelijkheden om door meer te betalen beter of hoger bij ons in de resultaten te komen. De leasemaatschappijen leveren de data zelf aan of deze wordt door LeaseVergelijker.nl van de sites gehaald en verwerkt in het systeem. Philippo: “Wij maken duidelijke afspraken met leasemaatschappijen. Zij geven ons aan welke voorwaarden bij de geleverde prijzen horen en wij zorgen voor de controle hierop”.

Selectiecriteria
De particuliere en zakelijke leaseopties zijn groot. Zo bestaat er een vergelijking tussen de verschillende leasevormen op basis van contractduur, eigen risico, vervangend vervoer, zomer- en winterbanden, jaarlijks aantal kilometers, pechhulpverlening, verzekeringen en belastingcategorie. Met name in de verzekering door schadevrije jaren of de leeftijd van de bestuurder kan een onverwacht groot prijsverschil ontstaan.

Oorsprong LeaseVergelijker.nl
LeaseTrader.nl is het moederbedrijf waar LeaseVergelijker.nl onder valt. Dit is sinds 2002 de onafhankelijke autolease internetportal waar leasemaatschappijen hun acties en leaseauto’s aanbieden. LeaseTrader publiceert bovendien nieuws en informatie over autoleasing. Dagelijks bezoeken circa 2000 leaserijders en MKB-ers www.LeaseTrader.nl en bijna 100 leasemaatschappijen werken op enigerlei wijze samen met LeaseTrader.

Delen

About Author