Lelystad Airport ontlast Schiphol

0

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Luchtvaart) heeft afgelopen voorgesteld om de luchthaven van Lelystad flink te gaan uitbreiden. De nationale luchthaven Schiphol heeft het op het moment erg druk en Lelystad Airport kan er voor gaan zorgen dat Schiphol het minder druk krijgt. Hopelijk kunnen er veel vakantie- en zakelijke vluchten door Lelystad Airport worden overgenomen. Na de uitbreidingen moet de luchthaven geschikt zijn voor vluchten met vliegtuigen in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Toch is het maar de vraag of er veel vakantievluchten zullen vertrekken vanaf de Flevolandse luchthaven. De plannen van de Schiphol Group waren eerder dit jaar al bekend gemaakt.

Vanaf 2018 wordt het vliegveld in stappen uitgebreid en wordt er gewerkt naar een eindresultaat van 45.000 vluchten en 6,7 miljoen passagiers per jaar. Deze uitbreidingen vragen om veel investeren. Eerder investeerde het kabinet al 50 miljoen euro om de bereikbaarheid van de luchthaven te verbeteren. De regio zelf investeerde 20 miljoen euro in dit project. Atilay Uslu, directeur van Corendon, vindt dat Lelystad vooral geschikt is voor vliegmaatschappijen met goedkopere vluchten. Dit komt omdat er ’s nachts niet op Lelystad gevlogen mag worden. “Vakantiegangers willen graag vroeg op de dag vertrekken, zodat zij daarna ook nog wat aan hun eerste vakantiedag hebben. Als je pas om 10 uur de lucht in gaat, dan ben je veel tijd kwijt op je bestemming.”, zegt Uslu.

 

Delen

About Author