Bouw nieuw Hilton hotel Schiphol van start

0

Op Schiphol is maandag de bouw van het nieuwe Hilton hotel van start gegaan. Het nieuwe hotel zal het huidige Hilton hotel gaan vervangen en wordt naar verwachting medio 2015 geopend. Het bestaande Hilton Hotel blijft in gebruik tot het nieuwe hotel is opgeleverd.

Het nieuwe Hilton hotel krijgt 433 kamers, 23 vergaderzalen, een ballroom voor zeshonderd personen, een restaurant en bar, executive lounges en een spa en fitness. Een overdekte promenade verbindt het hotel rechtstreeks met de terminal.

Het kubusvormige gebouw is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo en wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken en ruitvormige raampartijen en diagonale lijnen. Het grote atrium, met een 35-meter hoog glazen dak, vormt het hart van het hotel- en vergadercomplex.

Het nieuwe hotel is een ontwikkelings- en investeringsproject van Schiphol Hotel Property Company, een dochterbedrijf van Schiphol Real Estate, en zal door Hilton Worldwide worden beheerd.

Bouw nieuw Hilton hotel Schiphol van start, Zakenreisnieuws, april 2013.

Delen

About Author