The Manhattan Hotel doet opnieuw ’t licht uit

0

The Manhattan Hotel Rotterdam dooft op zaterdag 23 maart 2013 tussen ’s avonds half negen en half tien alle lichten. Met het uitschakelen van de verlichting neemt The Manhattan Hotel Rotterdam net als vorig jaar deel aan Earth Hour, een internationale actie van het World Wildlife Fund tegen klimaatverandering.

Earth Hour is een actie die in 2007 in Sydney, Australië, is begonnen. Die eerste keer hebben ruim twee miljoen mensen en meer dan tweeduizend bedrijven gedurende één uur alle lichten gedoofd om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. Vorig jaar werd met het doven van de lichten gelijktijdig actiegevoerd door honderden miljoenen mensen in 152 landen in Azië, Europa, Afrika en in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

In The Manhattan Hotel Rotterdam blijven zaterdagavond, om reden van veiligheid, alleen een paar lampen branden in de gangen en trappenhuizen van het hotel. Alle gasten wordt gevraagd de actie te ondersteunen en in hun hotelkamers ook de lichten te doven. Aan de gasten wordt tijdens de actie een drankje en hapje aangeboden in de hotelbar om zo samen stil te staan bij de gevolgen van klimaatverandering.

Deelname aan de actie Earth Hour past in het duurzaamheidbeleid van The Manhattan Hotel Rotterdam,’’ vertelt general manager Erik de Wit. ,,Wij willen vooroplopen op het gebied van gastvrijheidsbeleving en daar hoort maatschappelijk verantwoord ondernemen óók bij. Voor dit beleid hebben wij ook in 2013 een zogenaamde Golden Green Key ontvangen, een internationaal keurmerk voor hotels ter bevestiging dat we serieus werk maken van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor milieu en natuur.’’

www.travelution.nl, maart 2013

Op zoek naar een locatie in Rotterdam of omgeving? Vergaderen.nl 

Delen

About Author