Schiphol niet berekend op fout taxiënde piloot

0

De Nederlandse luchthaven van Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland zijn niet berekend op fouten die piloten kunnen maken tijdens het taxiën. Daardoor kon op woensdagavond 10 februari 2010 een Boeing 737 van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM opstijgen vanop een taxibaan in plaats van vanop de startbaan. Door de fout miste het vliegtuig op het nippertje een naderend toestel van Royal Air Maroc, zo concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een rapport over het incident dat vandaag werd gepubliceerd.

Ernstig incident
“Een start vanaf een taxibaan is een ernstig incident dat grote veiligheidsrisico’s met zich meebrengt”, benadrukt de Onderzoeksraad.

Lees verder : Schiphol niet berekend op fout taxiënde piloot Hln.nl  December 2011

Delen

About Author